Bekijk hier de webversie van Ootmarsum-Dinkelland >>

 

Zomer! Hééérlijk…. zeg nou zelf, wat is er nou fijner dan tijdens een zomerse fietstocht of wandeling even neer te ploffen op een fijn terras. Bestel eens een plaatselijk gebrouwen biertje of geniet van heerlijke tapas, gemaakt van de lekkerste streekproducten. Zo kun je bijvoorbeeld een heerlijke Caprese bestellen van verse Twentse Buffelmozzarella uit Denekamp!

Kom naar Twente en laat je smaakpapillen in de watten leggen.

 
 
 

Tips

 
     
   
 
     
   
 

De fijnste terrassen in de natuur

 
   
 

Je kent ze wel van die terrasjes waar je uren kunt blijven zitten…. heerlijk buitenaf…onder de lommerrijke hoge bomen, in de schaduw en met een beetje geluk zelfs nog aan het water. Ootmarsum-Dinkelland en omgeving kent een aantal hele mooie terrassen, we hebben er een paar op een rijtje gezet.

 
 
 
     
  fietsroute  
 


Landgoedroute

 
 

Langs historische gebouwen, landgoederen en heerlijke terrassen.

 
  Download >>

 
 
     
 
   
   
 

Twentse slowfood

 
 

Kleinschalig en ambachtelijk gemaakte producten zijn uniek. Dat is terug te vinden in de kwaliteit en uitstraling ervan: zuiver en puur. Het Slow Food principe: het eten moet goed smaken en het moet geproduceerd zijn zonder schade voor de leefomgeving en dierenwelzijn. Hieronder een aantal van de (h)eerlijkste adresjes:

 


 
     
   
 
     
   
 

Bijzondere kunst uit georgië

 
   
 

De kunstmarkt in Ootmarsum op 23, 24 en 25 augustus heeft als thema: “Bijzondere kunst uit Georgië”. Er zal werk te zien zijn van een aantal gerenommeerde en gerespecteerde Georgische kunstenaars. De expositie zal bestaan uit een opbouw van verschillende kunstvormen, onder andere met adembenemende schilderwerken, indrukwekkende beeldhouwkunst en prachtige sculpturen. De intentie is om de Georgische kunst en cultuur maximaal en in de breedte te presenteren tijdens het evenement. Georgiërs houden van kunst en dan niet alleen als toeschouwer. Kunstuitingen, waaronder beeldende kunst, zijn diep geworteld in de Georgische cultuur, in haast elke Georgische familie huist wel een kunstenaar.

Bij Museum Ton Schulten is een Extra expositie over Georgische kunst georganiseerd (van 25 aug t/m 30 sept)

 
 
 


 
     
 

overnachten

 
     
   
 

boek nu!

 
  Boek een overnachting in Ootmarsum-Dinkelland via onze boekingssite.

Boeken >>
 
   
 
     
   
 
 

ontdek ootmarsum-dinkelland

 
 
         
   
         

11 augustus

 

13 t/m 16 augustus

 

18 t/m 25 augustus

Op zondag 11 augustus a.s. van 10.00 – 17.00 uur wordt voor de 2e keer op het prachtige Landgoed Singraven bij Denekamp 'Montmartre op Singraven' georganiseerd. Op deze markt vindt u  kramen met Frans gerelateerde producten, boeken, kunst, antiek en brocante. Tevens dames- en heren in 18e eeuwse kostuums.

 

Alweer voor de 44e keer wordt de Euregio Fiets-4-daagse georganiseerd vanuit Denekamp. Vier dagen fietsen door het prachtige Twente en aangrenzende Duitsland, iedere dag kunt u kiezen uit routes van 25, 40, 60 en 100 km. De routes zijn met pijlen uitgezet.

 

Al voor de vijftiende keer is Twente deze zomer hét toneel van kamermuziek. Ervaren internationale topmusici spelen hier zij aan zij met aanstormend talent een grote variatie aan muziek. Meer dan 25 concerten, opera’s en openluchtconcerten verdeeld over 8 bijzondere locaties: dat is het Stiftfestival.

   
 
     
 

tips

 
     
 
 

Siepelmarkten

25 juli, 1 en 8 augustus

Het centrum van Ootmarsum wordt weer omgetoverd tot een gezellige markt. Bijzondere kramen in pittoreske straatjes, oude ambachten, verrassende optredens, originele muzikanten en gezellige terrasjes.

     
 

Ratjetoe, Kunst- en boekenmarkt 13 augustus

Op het Nicolaasplein zullen ca. 25 kunstenaars staan die diverse kunstvormen presenteren, waaronder pentekeningen, beelden van speksteen, schilderijen, beelden, keramiek, textielwerk, houtdraaiwerk en gedichten. Ook zullen diverse kunstenaars aan het werk zijn. Centrum van Denekamp van 11.00 tot 17.00.      
 

Rondrit met paard en wagen

Koetsier Hennie laat u kennis maken met beekdalen, bossen, heidevelden en graanakkers met korenbloemen. Als inwoner van dit oeroude stukje Twente weet hij alles over de tradities en gebruiken van de mensen in deze streek. Luister naar zijn verhalen en ontdek de schoonheid van deze oeroude grond. Iedere woensdag en zondag van 11.00 tot 13.30 uur. 

 

 
 
   
 
Gastvrij
             
  VVV Ootmarsum
Markt 9
Ootmarsum
Tel.: 0541-291214
info@vvvootmarsum.nl
  VVV Denekamp
Oldenzaalsestr. 39
Denekamp
Tel.: 0541-355752
info@vvvdenekamp.nl
 

Download hier
de Ootmarsum-dinkelland app

Volg ons ook op
Facebook

Afmelden voor de nieuwsbrief
 
 
 
Meer informatie en openingstijden op www.ootmarsum-dinkelland.nl