Bekijk hier de webversie van Ootmarsum-Dinkelland >>
zwoele zomer

 

Pfff….wat was het warm de afgelopen weken. Gelukkig hebben we de bizarre temperaturen achter ons gelaten en zijn we begonnen aan augustus, dé zomermaand bij uitstek met tal van gezellige zomerevenementen. Je kunt bijvoorbeeld heerlijk flaneren tijdens ‘Kunst in Ootmarsum’ dat al voor de 37keer wordt georganiseerd in het centrum van Ootmarsum. Of misschien geniet je meer van klassieke muziek tijdens het Stift Music Festival? Of ben je toch iets sportiever aangelegd? Doe dan mee met de Euregio Fiets4daagse. Op zoek naar wat meer verdieping tijdens je vakantie… breng dan eens een bezoekje aan een van onze musea… voor ieder is er wel iets te kiezen in Ootmarsum-Dinkelland.

Kom naar Twente en laat je verrassen!


ondertekening

 
 
 

Tips

 
     
  museum  
 
     
  onze musea  
 

Musea voor meer dan alleen kijken

 
   
 

In het ene museum kun je vooral rondkijken (Museum Ton Schulten),
in het andere ga je op ontdekkingsreis (Cosmos Sterrenwacht en Natura Docet Wonderryck Twente) en 
weer in een ander mag je uitgelaten rondrennen (Openluchtmuseum Ootmarsum). Ootmarsum-Dinkelland heeft een tiental musea. Wat ze met elkaar gemeen hebben? Als je naar buiten stapt weet je weer wat meer over de wereld, en vooral over ons mooie - tijdloze - hoekje daarvan.

naar onze musea

 
 
 
     
  sterrenkijken  
 


de nacht van de Perseïden

 
 

Bezoek de Nacht van de vallende sterren

 
  Meer info >>
 
 
     
 
stiftfestival
   
  stiftfestival  
 

Van opera’s tot openluchtconcerten

 
 

Al voor de vijftiende keer is Twente deze zomer hét podium van de kamermuziek. Ervaren internationale topmusici spelen hier zij aan zij – samen met aanstormend talent -een grote variatie aan muziek. Meer dan 25 concerten, opera’s en openluchtconcerten, verdeeld over 8 bijzondere locaties: dat is het Stiftfestival.

 
 
     
  fietsen  
 
     
  Fiets4daagse  
 

Jong en oud fietst mee

 
   
 

Alweer voor de 44e keer wordt de Euregio Fiets-4-daagse georganiseerd vanuit Denekamp. Vier dagen fietsen door het prachtige Twente en aangrenzende Duitsland, iedere dag kunt u kiezen uit routes van 25, 40, 60 en 100 km. De routes zijn met pijlen uitgezet.

 
 
 
     
 

overnachten

 
     
   
 

boek nu!

 
  Boek een overnachting in Ootmarsum-Dinkelland via onze boekingssite.

Boeken >>
 
   
 
     
   
 
 

ontdek ootmarsum-dinkelland

 
 
         
kunst in ootmarsum   fiets3daagse   Twents Oldtimerfestival
         

23 t/m 25 augustus

 

19 t/m 21 augustus

 

Zondag
1 september

De openluchtexpositie met meer dan 225 kunstenaars in het centrum van Ootmarsum is een boeiend jaarlijks evenement dat u niet mag missen. Er zijn beeldpleinen met exposities van sculpturen van brons, glas, hout of staal. Het thema voor 2019: Bijzondere kunst, uit Georgië.

 

Van 19 t/m 21 augustus staat Lattrop in het teken van de Avond Fiets-3-daagse. De deelnemers fietsen drie avonden lang een afstand van 25 tot 35 kilometer. De start is tussen 17.30 en 19.00 uur bij Gasterij De Smid in Lattrop.

 

Op zondag 1 september 2019 verandert de rand van het Twentse Tilligte in een heus festivalterrein. Dan begint om 10.00 uur met een Tractors, Cars en Coffee en rond de klok van 11.00 uur het festival met de oldtimershow zoals bezoekers die al meer dan dertig jaar van ons gewend zijn.

   
 
     
 

tips

 
     
 
ratjetoe  

RATJETOE, Kunst- en boekenmarkt 13 augustus

Op het Nicolaasplein zullen ca. 25 kunstenaars staan die diverse kunstvormen presenteren, waaronder pentekeningen, beelden van speksteen, schilderijen, beelden, keramiek, textielwerk, houtdraaiwerk en gedichten. Ook zullen diverse kunstenaars aan het werk zijn. Centrum van Denekamp van 11.00 tot 17.0o uur

     
kinderspeurtocht  

KINDERSPEURTOCHT door Park Huis Singraven

In de zomervakantie kun je weer op ontdekkingstocht door het park van Huis Singraven.
Er is een kinderspeurtocht uitgezet met leuke opdrachten. De kinderspeurtocht bevat tal van leuke opdrachten en het is nog leerzaam ook. Er ligt zelfs ergens een echte schatkist verstopt. Erg leuk om te doen! Neem je zusje, broertje, vriendje of vriendinnetje mee en ga op ontdekking.
 


     
kaamps  

Inlooprondleiding Landgoed Kaamps, iedere dinsdag en donderdag

Kaamps is een zuivelboerderij, waar je kunt zien hoe vandaag de dag op een boerderij wordt gewerkt en hoe van melk verschillende zuivel en kaasproducten gemaakt worden. Iedere dinsdag om 10.00 uur en iedere donderdag om 14.00 uur. Een rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur. Vooraf reserveren is niet nodig. 

 

 
 
   
 
Gastvrij
             
  VVV Ootmarsum
Markt 9
Ootmarsum
Tel.: 0541-291214
info@vvvootmarsum.nl
  VVV Denekamp
Oldenzaalsestr. 39
Denekamp
Tel.: 0541-355752
info@vvvdenekamp.nl
 

Download hier
de Ootmarsum-dinkelland app

Volg ons ook op
Facebook

Afmelden voor de nieuwsbrief
 
 
 
Meer informatie en openingstijden op www.ootmarsum-dinkelland.nl