Bekijk hier de webversie van Ootmarsum-Dinkelland >>
herfst

 

Van de een op de andere dag is de zomer verdwenen en vallen de blaadjes alweer uit de bomen.

Het meest kleurrijke jaargetijde staat dus weer voor de deur... de HERFST! Kun jij ook zo genieten van de prachtige rode, gele en oranje tinten van de bladeren? Kom dan lekker de herfst opsnuiven en wandel mee met één van de prachtige herfstwandelingen. Liever niet met de benenwagen? Dan is de Herfsttour in een unieke Oldtimerbus wellicht iets voor jou. Onlosmakelijk verbonden met de herfst is natuurlijk het wildseizoen. Eind oktober barst het weer los met culinaire wildavonden…. neem snel een kijkje en reserveer! 

Kom naar Twente en geniet van de herfst!

ondertekening

 
 
 

Tips

 
     
  Wildavonden  
 
     
  Wildavonden  
 

Het Wildseizoen gaat weer beginnen!

 
   
 

Iedere fijnproever weet dat het wildseizoen iets speciaals heeft. De restaurants in Ootmarsum-Dinkelland bieden elk jaar opnieuw de heerlijkste wildgerechten. 


 
 
 
     
  herfstoutfit  
 


Kom herfst-shoppen!

 
   
  Kleding- en schoenenwinkels >>
 
 
     
 
herfstwandelingen
     
  herfstwandelingen  
 

Door de bossen en langs het

riviertje de Dinkel

 
 

De omgeving van Ootmarsum-Dinkelland is een eldorado voor de wandelaar. Het gebied leent zich bij uitstek voor het maken van heerlijke wandeltochten. Het afwisselende coulisselandschap, de prachtige natuurgebieden, uitgestrekte bossen met kabbelende beekjes en de meanderende Dinkel… wandel gezellig mee!

 
 
     
  Nacht  
 
     
  Nacht  
 

Laat het donker donker

 
   
 

Op zaterdag 26 oktober is de 15de editie van de Nacht van de Nacht! Hiermee wordt aandacht gevraagd voor het belang van donker. De sterrenhemel verschuilt zich meer en meer achter een deken van licht. Sterker nog: zo’n 80 procent van de kinderen die nu in het Westen geboren worden, zullen de Melkweg nooit zien zoals deze ooit te zien was. In Ootmarsum-Dinkelland is het gelukkig nog écht donker…. Sterker nog, hier vind je de donkerste sterrenwacht van Nederland en ook zij doen mee aan de Nacht van de nacht.   

 
 
 
     
 

overnachten

 
     
   
 

boek nu!

 
  Boek een overnachting in Ootmarsum-Dinkelland via onze boekingssite.

Boeken >>
 
   
 
     
   
 
 

ontdek ootmarsum-dinkelland

 
 
         
vakantie   herfsttour   loop
         

Herfstvakantie 19 t/m 27 oktober

 

Herfsttour per Oldtimerbus 

 

Jongkindloop 20 oktober

Joehoe, het is weer herfstvakantie. Onder andere de musea Cosmos Sterrenwacht, Natura Docet Wonderryck Twente en Openluchtmuseum Ootmarsum hebben leuke herfstactiviteiten georganiseerd. Neem een kijkje en plan een uitje met de kids!

 

Stap in de Parijse Oldtimerbus voor een rondrit richting het Duitse stadje Bad Bentheim. Je kunt hier op eigen gelegenheid een bezoekje brengen aan het kasteel of de binnenstad verkennen. Iedere woensdagmiddag vertrekt de bus om 13.00 uur vanuit Ootmarsum. Wil je meerijden? Wel eerst even reserveren bij de VVV Ootmarsum.

 

In navolging van de succesvolle eerste editie in 2018 wordt nu op zondag 20 oktober de tweede Jongkindloop gehouden, met een sfeervol buitenfestijn. Een kleurrijke hommage aan de beroemde kunstschilder Jongkind, voor sportievelingen en gezelligheidsmensen. Je kunt deze dag hardlopen of lekker wandelen door het grensgebied van Lattrop-Breklenkamp; de plaats waar de beroemde schilder Jongkind bijna 200 jaar geleden het levenslicht zag.

   
 
     
 

tips

 
     
 
archeologie  

NATIONALE ARCHEOLOGIEDAG
13 oktober 

Ga op ontdekkingstocht naar het verleden. Je mag in de museumtuin met een metaaldetector aan de slag, graven naar (dieren) botten onder leiding van de museumconservator, het Beerput spel spelen en vondsten lijmen bij de activiteit: “puzzel je verleden”. Krijg jij archeologische scherven weer aan elkaar tot één kop en schotel? Ook kun je een prehistorische tattoo laten zetten! 

     
 

VRIENDEN VAN ROSSUM LIVE
24 oktober

Geïnspireerd door het succes van Vrienden van Amstel Live is nu een lokale variant bedacht. In Rossum zet Xander de Buisonjé met een achtkoppige band een 2,5 uur durende show neer. Hij praat alle optredens aan elkaar en zingt zelf ook enkele nummers. Qua aankleding komt de tent helemaal in de sfeer van Amstel Live. 


     
 

KOALE KERMIS OOTMARSUM
8 T/M 10 november

Uniek in zijn soort! Een sfeervolle kermis in het centrum van Ootmarsum. Het is de laatste openluchtkermis van het seizoen in deze regio. Vrijdagmorgen is er ook een paarden- en kleinveemarkt en een landbouwwerktuigenshow op het Kerkplein.

 

 
 
   
 
Gastvrij
             
  VVV Ootmarsum
Markt 9
Ootmarsum
Tel.: 0541-291214
info@vvvootmarsum.nl
  VVV Denekamp
Oldenzaalsestr. 39
Denekamp
Tel.: 0541-355752
info@vvvdenekamp.nl
 

Download hier
de Ootmarsum-dinkelland app

Volg ons ook op
Facebook

Afmelden voor de nieuwsbrief
 
 
 
Meer informatie en openingstijden op www.ootmarsum-dinkelland.nl