Bekijk hier de webversie van Ootmarsum-Dinkelland >>
CultuurPlezier

 

Ootmarsum-Dinkelland, dat is puur genieten.

Allereerst willen we iedereen een heel mooi, gelukkig en gezond 2020 toewensen! Als VVV Ootmarsum-Dinkelland zijn we ons alweer aan het voorbereiden op een cultureel, actief en ondernemend toeristisch nieuw jaar. Een jaar waar de culturele agenda weer bol staat van leuke evenementen en tal van andere activiteiten. En dat cultuur en plezier maken heel goed samengaan blijkt maar weer eens als we onze agenda voor januari en februari bekijken. Van sterrenkijken tot carnavalvieren en alles wat daar tussen ligt. Wie zegt dat de eerste twee maanden van het jaar saai zijn heeft het dus helemaal mis.

 
 
 

Tips

 
     
  Gastvrij  
 
     
  gastvrij2020  
 

Ootmarsum-Dinkelland heeft ook in 2020 weer veel te bieden

 
   
 
Het aantal toeristen blijft groeien en dat heeft natuurlijk een reden. Uiteraard het gezellige kunststadje Ootmarsum en de vele activiteiten die georganiseerd worden in alle kernen van Dinkelland. Maar natuurlijk ook de prachtige natuur en het fantastische buitengebied waar je heerlijk kunt wandelen en eindeloos kunt fietsen. En dan mogen we natuurlijk alle culturele activiteiten, de tradities en mooie galerieën niet vergeten. Het kleurrijke magazine Gastvrij 2020 staat boordevol tips, wetenswaardigheden, jaaragenda en leuke, gezellige adresjes over eten, drinken en slapen. Neem ‘m mee of bekijk ‘m online. 
 
 

Button

 
     
  januariblog  
 


Leuke uitstapjes en activiteiten in de eerste maanden van het nieuwe jaar.

 
  Lees de blog
van januari >>
 
   
 
     
 
kulturhus
     
  KulturhusFilmhuis  
 

Het Kulturhus bruist van de energie

 
 
Als je dan toch op bezoek bent in onze regio, dan is het zeker de moeite waard om de agenda van het Kulturhus in Denekamp eens te checken. Zo worden er wekelijks bijzondere films vertoond in het filmhuis. Weten steeds vaker artiesten het podium van dit mooie pand te betreden met volle zalen tot gevolg. En worden er met regelmaat verschillende concerten georganiseerd. En natuurlijk hebben het Kulturhus De Mare in Noord Deurningen en het Kulturhus Rabo de CoCer in Rossum ook een verrassend programma dat zeker even gecheckt moet worden.
 
CosmosTilligte
     
  sterrenkijken  
 

Altijd al eens in de sterren
willen kijken? 

 
 
Dat kan bij Cosmos Sterrenwacht tussen Ootmarsum en Denekamp. Op een prachtig plekje, midden in de natuur, kun je alles te weten komen over de sterren, het heelal en alles wat daarbij komt kijken. Er worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd. Ook speciaal voor kinderen. Met verschillende expositieruimtes, het Astro Theater en een planetarium met de grootste telescoop van Nederland is dit zeker een bezoekje waard.
 
carnaval
     
  carnaval  
 

KLEURRIJK, GEZELLIG, ECHT CARNAVALESK 

 
  De grootste Twentse Carnavalsoptocht mag dan wel op zondag 23 februari in Oldenzaal zijn. Maar onderschat de carnavalsoptochten in o.a. Denekamp en Ootmarsum niet! Deze zijn op zaterdag 22 februari. Beide kernen staan die dag volledig in het teken van veel kleur en zottigheid! Ook in de andere dorpen binnen Dinkelland is carnaval vieren een traditie die je zeker één keer in je leven moet hebben meegemaakt. Uitgedost in kleurrijke pakken, de meest fantastische praalwagens en natuurlijk heel veel plezier doen smaken naar meer. Check hier de data en tijden van de carnavalsoptochten in Ootmarsum-Dinkelland.  
 
     
  concerten  
 
     
  Concerten  
 

RIJK, GEVARIEERD AANBOD

 
   
 
Met een nieuwjaarsconcert, de Stiftsconcerten en tal van andere muzikale evenementen wordt er ook dit jaar weer een mooie start gemaakt met de muzikale agenda 2020 binnen Ootmarsum-Dinkelland. Op de website www.ootmarsum-dinkelland is altijd een actueel overzicht te vinden. Daarnaast worden alle concerten genoemd in de maandelijkse UIT agenda die gratis is af te halen bij de VVV punten in onze regio.
 
 

Button

 
     
 

Overnachten

 
     
  vakantie2020  
   
  Bekijk de mogelijkheden in Ootmarsum/Dinkelland:

 
   
 
     
   
 
 

ONTDEK OOTMARSUM-DINKELLAND

 
 
         
musea   actief   lutterzand literair festival
         
   
Wil je op ontdekkingsreis of genieten van de mooiste kunst? Ootmarsum-Dinkelland heeft een tiental musea waar altijd iets te beleven is. Toch hebben ze iets met elkaar gemeen! Als je naar buiten stapt weet je wat meer over de wereld, en heb je een mooi verhaal om weer te delen.
  Of het nu gaat om een mooie wandeling, het bezoeken van een kleurrijke kunstgalerie of dat je op zoek bent naar die leuke winkeltjes of dat gezellige restaurant. In Ootmarsum-Dinkelland is altijd wel wat te doen? Bekijk het op onze website waar veel tips in verschillende categorieën worden aangeboden.  
Duik onder in de verhalen van bekende auteurs en ervaar wat literatuur, cultuur, natuur en erfgoed met je doet. Op zaterdag 25 en zondag 26 januari is de tweede editie van dit unieke festival dat omlijst wordt door muziek, verhalen-vertellers, locatie-theater en poëzie.
Een literatuur-festival dat beslist anders is dan anders.
   
 
     
 
   
 
Gastvrij
             
  VVV Ootmarsum
Markt 9
Ootmarsum
Tel.: 0541-291214
info@vvvootmarsum.nl
  VVV Denekamp
Oldenzaalsestr. 39
Denekamp
Tel.: 0541-355752
info@vvvdenekamp.nl
  Like ons op facebook
Volg ons op twitter

Afmelden voor de nieuwsbrief
 
 
 
Meer informatie en openingstijden op www.ootmarsum-dinkelland.nl