Bericht niet leesbaar? klik hier.
Juli 2022
header.png

Nieuwsbrief De Lutte

In deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen van de diverse projecten die momenteel in en rondom De Lutte spelen. Wilt u meer weten over de projecten?

Éen loket voor informatie over werkzaamheden: ‘Bouwen aan De Lutte’

In de vorige nieuwsbrief stelden we het Bouwteam De Lutte voor. Samen met inwoners, ondernemers en belanghebbenden gaat het Bouwteam de komende jaren aan de slag met de verdere uitvoering van de Kwaliteitsimpuls De Lutte.

Het Bouwteam wordt onder de naam ‘Bouwen aan De Lutte’ het aanspreekpunt voor de projecten die in het dorp (gaan) spelen. Heeft u vragen over werkzaamheden? Wilt u ergens over meedenken? Of kunnen we u ergens mee helpen? Neem dan contact op met de omgevingsmanager van het Bouwteam, Mariëlle Schrijver, via m.schrijver@duravermeer.nl of via de BouwApp.

Download de Bouwapp voor
meer informatie

Het Bouwteam brengt inwoners, ondernemers en andere betrokkenen graag op de hoogte over de bouwontwikkelingen. Dat doen we onder andere via de BouwApp, een app voor de smartphone. Wilt u het project volgen? Download de BouwApp via de App Store of Google Play Store. Zoek op het project ‘Bouwen aan De Lutte’ en klik op het sterretje om het project te volgen of klik op deze link.

Nieuwe buitenruimte Erve Boerrigter

De nieuwe buitenruimte van dorpshuis Erve Boerrigter is klaar. Water en groen hebben extra ruimte gekregen. Er is meer parkeergelegenheid voor langparkeerders, zodat bezoekers hun auto niet meer in het centrum parkeren. Na overleg met gebruikers zijn er zelfs nog extra parkeerplaatsen bij gemaakt. Ook voor de buurtbus is een speciale parkeerplaats aangelegd. Op korte termijn wordt er een laadpaal geplaatst op de parkeerplaats. Daarnaast blijven we onderzoeken of er behoefte is aan meer laadpalen.

De entree van Erve Boerrigter is volledig opgeknapt. Het landelijke karakter is hiermee teruggebracht. Dit karakter wordt met de komst van de, nog te bouwen, veldschuur versterkt. Na de zomervakantie zal de vernieuwde buitenruimte officieel worden geopend.

Voortgang bouw nieuwe veldschuur

De ontwerpen voor de bouw van de veldschuur bij Erve Boerrigter liggen klaar. Binnenkort wordt de vergunning voor de bouw aangevraagd. Zodra deze binnen is gaan de vrijwilligers, samen met studenten van het ROC van Twente, aan de slag met het bouwen van de schuur. De verwachting is dat de veldschuur aan het einde van het jaar klaar is.

Nieuw college in Losser

Op dinsdag 7 juni zijn de wethouders van het nieuwe college van de gemeente Losser gepresenteerd: Marian Oosterbroek (Burgerforum), Jaimi van Essen (D66) en Jimme Nordkamp (PvdA).

Wethouder Jaimi van Essen (links op de foto) is geen onbekend gezicht in De Lutte, de vorige collegeperiode was hij al betrokken bij de centrumontwikkelingen in het dorp. Ook de komende periode heeft hij dit project in zijn portefeuille.

Elk dorp in onze gemeente heeft een contactwethouder. Voor De Lutte is dat wethouder Marian Oosterbroek (midden op de foto). Geboren in Losser en jarenlang inwoonster van De Lutte geweest.

Meer weten over het nieuwe college? Klik hier!

Werken aan een digitaal welkomstbord

Het oude welkomstbord aan de Plechelmusstraat is aan vervanging toe. Na overleg tussen Tourist Info, stichting Hellehond en gemeente Losser is de keuze gevallen op een nieuw type LED welkomstbord. Momenteel onderzoeken de partijen wat de exacte locatie voor dit nieuwe bord moet worden. Ook worden er afspraken gemaakt over het aanleveren en beheren van de informatie voor op het bord. Ook bekijken we hoe we soortgelijke borden ook in de andere dorpen in de gemeente Losser kunnen plaatsen.

Tegels wippen uit het schoolplein

Basisschool St. Plechelmus is druk bezig met het vernieuwen van het schoolplein. Een belangrijk onderdeel is het wippen van een groot aantal tegels en deze vervangen door groen.

Inmiddels is er al 922 vierkante meter aan tegels ‘gewipt’ door enthousiaste vrijwilligers. Een prachtige stap naar een groener en duurzamer speelplein!

Een plein dat niet alleen de kinderen uitdaagt om ontdekkend te leren en vrij te spelen, maar ook een belangrijke bijdrage levert aan de verbetering van de biodiversiteit en klimaatadaptie in het centrum. Een schoolvoorbeeld van samen bouwen aan De Lutte!

Fijne vakantie!

We wensen u, namens alle samenwerkende partijen binnen ‘Bouwen aan De Lutte’, een fijne vakantie!
Ga naar www.losser.nl/lutte voor meer informatie

Heeft u vragen en/of opmerkingen?
Dan kunt u deze sturen naar communicatie@losser.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Stuur een mail naar: communicatie@losser.nl
T: 053 53 77 44     Uit buitenland +31 53 53 77 44     www.losser.nl
fb.png li.png insta.png yt.png